8 черв. 2009 р.

TED

Привіт,
Вчора натрапив на сайт http://www.ted.com/
Це сайт на якому публікуються відео з конференцій які організовує TED. Уявіть собі, коли збираються Люди (так, саме з великої букви), які досягли багато в цьому світі або роблять щось чудове і діляться своїми ідеями.
Презентації різних напрямків і стилів, від зачитування віршів і презентації крутих мотоциклів, до новітніх технологій і виступів таких відомих людей як Альберт Гор та Біл Гейтс.
Це просто неймовірно! Я дивився відео до середини ночі!
Ось декілька які мені сподобалися:
http://www.ted.com/talks/dan_ariely_asks_are_we_in_control_of_our_own_decisions.html - як маленька дрібничка, яка нікому не потрібна може заставити вас купити не те що ви хотіли.
http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html - як школа вбиває креативність. І це говориться навіть про дорогі школи!
http://www.ted.com/talks/elizabeth_gilbert_on_genius.html - чудова розповідь про те як зняти з себе страх "несправджених сподівань" або чому краще "мати генія" ніж бути генієм.
http://www.ted.com/talks/joachim_de_posada_says_don_t_eat_the_marshmallow_yet.html - не їжте солодощі або виховуйте в собі дисципліну
http://www.ted.com/talks/pattie_maes_demos_the_sixth_sense.html - віртуальний помічник який змінить наш світ бо буде з нами всюди і замінить нам багато чого
http://www.ted.com/talks/bill_gates_unplugged.html - ну і виступ Біла Гейтса. Багато чув про його доброчинність, а тут перший раз побачив що ж саме він робить.
Діліться своїми заначками про цікаві/корисні сайти :)
Доречі, чому б не зробити те саме але локального масштабу?!

4 коментарі:

Roman LuVR сказав...

про локальний масштаб - може троха рано ділитися своїми думками про життя (ну типу зелені ще і ніфіга не досягнули :) ) ?

Unknown сказав...

Не рано. Можна запрошувати інших, більш досвідчених людей. Головне сформувати невеличку групу певного напрямку, а далі все буде розвиватися навколо неї. Невже у Франику або Львові немає людей в яких би хотілося перейняти досвід?

І взагалі, є купа класних ідей.
В Європі влада організувала обін знаннями між людьми. Коштує це панти для держави (офіс де можуть приходити люди + людина яка все організовує) а ефект великий. Причому знаннями обмінються зовсім різні люди. Хтось знає одну мову а хтось іншу, хтось вміє грати на гітарі а хтось кататися на скетборді, і т.д.
Або інше... В нас в місті є каталог фірм, чого б не створити сайт де будуть відгуки про них?

Roman LuVR сказав...

звучить цікаво... а гроші на цьому можна заробити ? :) (це я до того що не вірю що наші люди зараз готові до такого от альтруїзму... одне обговорювати життя коли в тебе кілька мільйонів в кишені і балачки це фактично твоя розбота, а друге - рости в плані самоосвіти, коли це не приносить грошей, але забирає час)

AMA сказав...

Насправді на такі речі можна писати заявки на гранти, які дає Євросоюз. Це вже фактично громадська діяльність і ідея повністю реальна. Зі знанням англійської і логікою програмістів, виграти грант не проблема ;), просто цим треба займатись. А от на рахунок заробити, то дуже тут не розженешся, оскільки зарплати з грантів швидше символічні ;).
Досвід однієї з попередніх робіт ;).